Småting som gjør livet enklere

Verden er full av små og store utfordringer. Noen nye, og andre er utfordringer som vi er vant med, og vet hvordan vi skal møte når vi står overfor dem. Enkelte trenger vi hjelpemidler for å løse, andre involverer ikke annet enn vår egen tankekraft. Og det er akkurat hjelpemidler denne siden rettes sitt fokus mot, i første rekke. Med andre ord småting som forenkler. Om det gjelder i hjemmet, mens man bedriver en fritidssyssel, på jobben, i bilen eller hvor det enn måtte være.

Noen har alltid det siste av alt

Vi vet jo at enkelte mennesker mye mer enn andre er opptatt av “ting”. Det er for eksempel veldig ofte akkurat de samme som er først ute når det gjelder å skaffe seg det aller siste når det gjelder mobiler, sykler, lydanlegg til hus og bil, treningsutstyr, og så videre. Det kan naturligvis være et utslag av genuin interesse for de tekniske aspektene ved sakene, men det kan like vel rett og slett være noe så enkelt som forfengelighet. Sånt som denne siden behandler kan oppfylle både teknisk interesse og forfengelighet, men først og frem behovet for å finne enkle og praktiske løsninger på dagligdagse problemer eller situasjoner.

Hverdags-innovasjon

Historien gir oss et utall med eksempler på hvordan god gammel dags sunn fornuft kombinert med det vi i dag liker å kalle kreativitet, har gjort mye, veldig mye enklere. Tenk på på enkle norske oppfinnelser som bindersen og ostehøvel. Glimrende eksempler på helt vanlige småting som gjør livet enklere. I dag har imidlertid teknologien gitt oss helt nye muligheter.